Beaune

Beaune ligger fokus på vin! Det anses vara Bourgognes huvudstad och det är lätt att förstå för runt och i staden vimlar det av vinodlare.

FullSizeRender (2)

Vi tog oss runt trakten med cykel och det kan varmt rekommenderas för det är provsmakning i de flesta vingårdar. Jag vet att man inte ska dricka vin och cykla heller men det är klart bättre än med bil ;-) 

FullSizeRender - kopia FullSizeRender (1)

Men om man nu inte gillar vin, ska man då inte åka till Beaune? Klart man ska! Staden är mysig och har en gammal historia som letar sig ända tillbaka till Julius Ceasars krig med gallerna. 

FullSizeRender IMG_0379

Staden har kvar sin ringmur och flera av tornen. Det går guidade turer runt ringmuren men även på egen hand är det värt att gå runt. Skyltar berättar lite om historien på vägen. Av vallgraven återstår bara en symbolisk liten rännil (med giftgrönt vatten)

IMG_0392 IMG_0398

Den för franska städer obligatoriska karusellen finns förstås och runt det lilla torget finns ett antal fina patisserier väl värda ett besök.

IMG_0386

Det här inlägget postades i Bourgogne, cykel, Distrikt, historiskt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>