Châtel-Guyon

Châtel-Guyon är en lugn by vid ”porten” till Volcans d’Auvergne.
Châtel-Guyon karta Châtel-Guyon översikt karta
Den här staden har ett för Frankrike unikt ursprung, det har nämligen varken med vin eller jordbruk att göra. Här var det vattnet som var anledningen till att bygga upp en by/stad. Det här är gammalt vulkanområde så när de hittade en källa med en väldigt hög koncentration av magnesium blev det en plats av intresse.

Sedan tidigt 1900tal har därför människor besökt Châtel-Guyon för att få behandlingar av olika slag. Här erbjuds alltifrån rena skönhetsbehandlingar till behandlingar för matsmältningsbesvär och reumatism.

lerbad

Den här bilden lånade jag snällt från Spahotellets hemsida.

Les_thermes_Chatel_Guyon

När vi besökte staden bodde vi inte på Spa-hotellet eller casinot och det kändes nästan som om vi var ensamma i byn. Inte många som rör sig utanför hotellområdet och de som faktiskt gör det skippar nog byn och ger sig ut på utflykt.

På Avenue Baraduc hittar man visserligen några hyfsade restauranger och ett suveränt glass-café.

IMG_4342 IMG_4341Frankrike har generellt bra glass men det här var extra allt :-)

Om man inte vill tillbringa tiden på SPA har man en helt fantastisk natur att utforska. Här hittar man mina favoritberg nämligen Centralmassivet där man bl.a hittar Puy de Dôme. Här är det grönare än grönast och man har enorma ytor att utforska, gärna till fots med vandrarkängor på fötterna. Har man starka ben (eller vill ha det) rekommenderar jag även cykel. Vi tog motorcyklar och det är ett väldigt bra fortskaffningsmedel här :-)

 

 

 

Det här inlägget postades i Auvergne, Miljö, natur, vandring och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>