Eiffeltornet

Det finns nog ingen symbol som är så förknippad med Frankrike som Eiffeltornet. Det som är en lite kul detalj i sammanhanget är att det från början var ämnat för Barcelona men de tackade nej :-)

Eiffeltornet byggprocess

Det tog bara drygt 2 år att bygga det här 324 meter höga tornet som fick vara världens högsta byggnad i hela 41 år.
image image
Att bifoga en karta till den här platsen känns nästan som överkurs. Den syns vida omkring och Paris stad är duktiga på att skylta till sina sevärdheter. Eiffeltornet är en sån där måste-ha-besökt-plats för en Parisbesökare. Men det är lika mycket alla människor som finns omkring tornet som gör upplevelsen. Det är en fantastisk utsikt från toppen, jovisst men du har fin utsikt från flera platser i Paris, utan Eiffeltornets köer.
För vill du upp, ställ in dig på att köa. Under högsäsong, dvs sommar, kan du få köa 2-3 timmar bara för att komma till kassan. Uppe i tornet är det ibland trångt och inte alltid lätt att komma fram till bra utsiktsplats. Det är många selfies som ska knäppas 😉

tornet6
Nu låter jag lite negativ inför ett besök men självklart ska man besöka Eiffeltornet. En solig sommardag är det en perfekt plats för en picknick. Tornet är helt klart häftigt!
tornet4
 Många ”roliga” bilder tas vid tornet och man kan få många goa skratt när man ser allvaret och planeringen som vissa lägger ner för att få den perfekta bilden.  tornet3 tornet2
Att besöka Eiffeltornet på dagtid med en picknick är enligt mig en höjdpunkt men om ni har tid, återvänd gärna på kvällen för tornet är upplyst och är det dessutom lite dimma blir det magiskt vackert. Varje hel timma får man dessutom en ljusshow då ung 20000 lampor sprakar och blinkar på hela tornet.

Runt hela tornet vimlar det av försäljare av små Eiffeltorn. Om ni känner att ni gärna vill ha ett sånt med er hem kan jag lova en sak, de är billigare i alla andra souvernirstånd än just här. 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i historiskt, Paris, Storstad, utsikt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>