Grottes du Cerdon

Som så många av våra resmål är det platser vi hamnat på utan planering innan. Den här vägen svängde vi in på för vi var så nyfikna på varför så många bilar/husbilar åkte in där.
Grotte du Cerdon karta nära Grotte du Cerdon översiktkarta

Det här området är ett underbart område att bara åka runt i – fantastisk utsikt och bra vägar även om de är smala och branta.  Perfekt läge mellan Lyon och Genève.
IMG_4234 IMG_4235 IMG_4254

 

De här vägarna som kändes sjukt branta är förresten en av sträckorna på cykeltävlingen Tour de France. Det var också anledningen till att så många svängde in där. De skulle titta på cyklisterna som kämpade sig uppför backarna. Backar så branta att de var lite läskiga tom med motorcykel :-)

Men även om vägarna är underbara både för vandring och bil/mc så är det helt klart värt att avsätta åtminstone en halvdag för att besöka Grottes du Cerdon. Ett café finns det och även ett gäng bord för medhavd picknick. Det här är ett ställe som verkligen funkar att åka till med barn också. De har gjort mycket för att väcka barns nyfikenhet och det är enkelt att ta sig fram. Brant är det så benen får jobba även om det är trappor.

IMG_4256

 

De här grottorna är riktigt häftiga – en enorm höjd och fantastiska formationer. Klart värt att kolla in. Engagerade guider – tyvärr bara på franska när vi besökte dem eftersom det var lågsäsong – men guiden sökte hela tiden ögonkontakt med mig för att kolla av att vi var med i samtalet.

IMG_4239 IMG_4252

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i cykel, Miljö, natur, Rhône-Alpes, utsikt, vandring. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>