Hotel du Petit Moulin

Den här veckan fortsätter vi med ett liknande namn som i förra veckan, Hotel du Petit Moulin. Men Moulin i namnet är nog enda likheten. Nu är det nämligen ett hotell, inte en camping, vi tipsar om.
karta petit moulin översikt karta petit moulin

Här besöker vi det mysiga kvarteret Marais, 29/31 Rue de Poitou. Det är Paris äldsta kvarter och helt klart ett av de mysigaste. Här hittar man små mysiga designbutiker blandat med konstgallerier och hantverk. Området är dessutom skyddat så alla gamla handmålade butiksskyltar sparas och det kan lätt bli lite förvirrat.

utsida hörn utifrån

Det här är nämligen inte ett mysigt bageri utan ett urläckert designhotell.

skylt

Det enda som skvallrar om dess rätta sort är en ganska liten skylt med härligt snirklig stil med dess namn. Det är helt klart värt att leta upp det för här hittar man ett riktigt häftigt hotell. Huset är från 1700talet och är från början ett residence. Eftersom huset inte är byggt som hotell från början hittar man massa spännande lösningar och vinklar. Att det är Christian Lacroix som står för inredningen gör det ännu mer häftigt.

Bar sovrum trappa

Här kostar det mer än en slant att bo. Å andra sidan är det generellt dyrt med hotell i Paris så om man ändå ska kosta på sig, är det här stället värt det. Ta åtminstone nån natt, för det finns inget liknande. Ett par tusenlappar får du betala för ett av de enklare dubbelrummen per natt. Men rummen är underbara, personalen är suveräna och läget är toppen. Boka i god tid för det är oftast fullbokat då de bara har 17 rum.

 

Det här inlägget postades i hotell, Paris, Storstad och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>