Hotel Eldorado

Vi har bott på flera små hotell i Paris och en sak är rätt klar – det är lite ett lotteri vad man får om man vill bo i mellanklasssegmentet. Det finns nämligen gott om lyxhotell med pris därefter och en hel del usla rätt sunkiga hotell för nästan ingen peng alls. Vill man bo billigt och centralt kan jag rekommendera ett par hotell. Hotell Eldorado är ett av dem.
FullSizeRender-1 FullSizeRender
Här har man gångavstånd till flera av de stora turistmålen, Eiffeltornet, Montmartre, Triumfbågen m.fl. Även Place de Clichy, kvarterets torg är en härlig plats att strosa runt på. Här är det fart och folk i princip dygnet runt.
rue-hotel-eldorado-7
Framsidan av hotellet är så typisk fransk som ett hotell i Paris kan vara. Inne är det också väldigt typiskt Parisiskt, dvs ganska trångt, brant trappa och mysiga ganska mörka rum.
chambres-hotel-eldorado-11-370x230
Här har jag lånat en bild av hotellet, vi var där i januari och med min mobilkamera lyckades jag inte få till en vettig bild i januaribelysning. 

Hotellet är under renovering så det är ganska ojämn kvalitet på rummen men även om vårt inte var ett av de renoverade var det rent och mysigt.
IMG_0890

Det här hotellet har förutom sitt läge en stor fördel nämligen restaurangen i bottenvåningen. Den är liten och ser inte ut som något annat än en enkel bistro men Johans kalvkött var långkokt till en mörhet som man kan drömma om och min lax var tagen från pannan exakt vid rätt tidpunkt.
Jag känner att ett tillägg ang absolut vodka flaskan kan var på sin plats, de serverade vatten i såna :-)

Åker man sommartid serveras frukosten (eller fika, vin mm) i deras mysiga innergård.
Dubbelrum finns från 70 Euro, misstänker att det innebär att du bor högst upp i någon av de mindre rummen men om du inte har svårt att gå i trappor funkar det utmärkt.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i hotell, matställe, Paris, Storstad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>