La Bonbannière

Det där med kaffe verkar vara lite annorlunda för oss Svenskar jämfört med resten av Europa. Så länge du dricker latte, cafe au lait eller nån annan mjölkvariant är det inga problem. Det kan du få perfekt på så gott som alla uteserveringar i Paris. Men det där med svart kaffe… Du kan testa med dubbel espresso och med lite tur får du en som påminner om en kopp svart kaffe. Americano brukar annars vara det närmaste du kan komma – den är dock ganska svag med våra mått mätt. Men, ingen regel utan undantag. Vid korsningen mellan Rue Saint-Jacques/Rue Gay-Lussac hittar du kaffe som smakar som vi är vana vid.
La Bonbanniere karta översikt La Bonbanniere karta nära

La Banbannière ser ganska alldagligt tråkigt ut från utsidan (och insidan om jag får vara ärlig) men kaffet – det är perfekt!
cafe
Jag är helt nöjd med en latte, ett glas vatten, rödvin, pepsi max eller vad som helst men maken som har en kafferanson som ligger nånstans runt antalet fingrar på en dag. För honom var det här guld :-)
kaffekopp
Kvinnan som äger och driver kaffet pratar inte annat än franska men hennes mål är att ha väldigt nöjda kunder så hon löste vår beställning och vi fick ett leende på köpet. 

cafe insida
Det är kvinnan med mörka håret som ägde caféet, tyvärr hann jag glömma hennes namn innan jag skrev ner det. Jag får fråga vid nästa besök.  

lampor cafe

Inredningen var inte så spännande men det där med lampor, det kan de i Paris. Även urtråkiga ställen har ofta lite udda lampor. Du ser sällan tråkiga plafonder i Paris, oftast är det originallampor från när fastigheten byggdes som sitter kvar även efter renoveringar. Sånt jag gillar!

Ett besök här fungerar ypperligt att ta till efter ett besök i Katakomberna bara en kort promenad därifrån. Tänk på att det mesta är stängt på söndagar – så även det här stället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i matställe, Paris, Storstad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>