Le Closerie des Lilas

Le Closerie des Lilas är så mycket Paris en restaurang kan bli. Här har människor ätit, druckit vin, pratat i pianobaren sedan mitten av 1800talet. Genom åren har man haft gäster med namn Fitzgerald, Hemingway, Dali, Jagger m.fl. Servitören pekar glatt ut deras favoritbord.

Closerie des Lilas hittar man i Montparnasse, alldeles vid utkanten av mitt älskade Jardin du Luxembourg. 
Karta översikt Karta

Här får man flera alternativ, det är nämligen både en pianobar för nattsudd, en restaurang med finmat och ett brasserie med lite mer avslappnad stil (och lägre pris förstås). Oavsett vilket man väljer så får man valuta för pengen. Här är det kvalitet som gäller.

Entren Closerie des Lilas
Baren
En usel bild tyvärr, mitt batteri tog slut så jag bjuder på en mobilbild.
Uteserveringen

Som ni ser är det inget snobbställe, här är alla välkomna och det är verkligen den känslan man får av personalen också. Ett råd dock, ha gott om tid för det tar tid. Det är visserligen något som gäller på de flesta serveringar i Frankrike. Mat är nämligen inget som ska skyndas förbi utan det ska lagas med kärlek och ätas med njutning.

Le Closerie des Lilas är det inga som helst problem att njuta!
Ni hittar restaurangen på 171 Boulevard du Montparnasse – gå dit!

 

Det här inlägget postades i historiskt, matställe, Paris, Storstad och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>