Le Régal

Franska landsortshotell är (om de inte är slott eller herrgårdar) inte de finaste man kan bo på. Ofta är de utseendemässigt fast i 80-talsinredning och ganska trötta vad gäller finess och fräschör.
Men ibland hamnar man på små guldkorn. Le Régal är ett sånt. Perfekt läge när man är på väg in eller ur Frankrike för oss nordbor.
Le Régal karta Le Régal karta översikt

 

Rummen var fräscha och uppdaterade, inget lyxhotell alls men klart trevlig omväxling till den normala gul/grön/lila/blå- tonade inredningen man brukar hitta här. :-)

IMG_2071IMG_2071

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Det var en fantastisk utsikt och trots att de var enda hotellet på rätt många mil så var renoveringar och ombyggnader på gång så jag kan tänka mig att det är ännu finare nu.
IMG_2077 IMG_2082
En liten damm med svanar och några djur fanns att titta på om man roas av sånt.

Ett liiiitet dilemma för oss var att de inte kunde ett endaste ord på något annat språk än Franska. Vi hankar oss fram hyfsat på Franska i normala fall men här hade de dessutom en lite udda dialekt så även om de förstod vad vi sa så fattade vi inte ett ord av vad de sa.
Eftersom vi valde att äta på hotellet så kunde det blivit väldigt spännande. På de flesta franska hotell kan man välja en meny. En meny med 3-5 rätter som oftast ligger mellan 15-30euro. Vi har faktiskt aldrig blivit besvikna när vi valt en komplett meny så numera tar vi alltid det när möjligheten finns.
IMG_2078 IMG_2080 IMG_2081
De använde en väldig massa skålar och bunkar så de har nog bra diskmaskin.

MATEN… den här menyn måste nästan få en applåd. Varje liten del var perfekt, alla smaker på plats och lite oväntade kryddval hittades också. Tallrikarna var som mindre brickor så man gick definitivt inte hungrig från bordet. Chokladfondant är en av mina favoriter men jag fick i mig halva…

Kort sagt… Stanna gärna till här på fina Hotel Le Regal med adressen;

Hôtel-Restaurant Le Regal
189  Rue d’Epinal
88100 Saint-Dié-des-Vosges

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Alsace, hotell, natur, vandring och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>