Marchés des Producteurs de Pays

IMG_0692

Den här gången blir det inte en plats utan ett gäng platser ni får tips om.

Att Frankrike anses som ett matland är nog ganska väl etablerat. De har också en stolthet för sina Franska produkter. I alla butiker är ursprungsland för grönsakerna lika stort, eller större, än priset.

Jag minns för några år sen när jag i en grönsaksbutik frågade efter persikor när jag inte hittade några. Kvinnan bakom disken frågade då hur många jag ville ha för tyvärr hade de bara Spanska och de ville hon inte ha framme då hon var stolt över att bara ha lokalt odlad frukt och grönsaker.

Dagens tips är en länk – en länk till en mängd byar som varje vecka i juli och augusti arrangerar skördefester eller marknader. Enkla och med ett varierat utbud. Du hittar ofta både kött och fisk men även mängder med grönsaker, frukt, vin och bakverk.

En del köper du tillagat, en del får du laga till själv på plats.

Det är också helt ok att ta med egen picknickväska och duka upp.

För duka upp gör man – långborden fylls snabbt av människor och mat. Man ‘knör’ ihop sig så alla får plats. Det äts, pratas och njuts. På många av de här marknaderna är det även levande musik.

IMG_0695 [2800] IMG_0696 [2801] IMG_0700 [2802] IMG_0707 [2803] IMG_0709 [2815] IMG_0718 [2816] IMG_0720 [2817] IMG_0725 [2818]

www.marches-producteurs.com

 

Det här inlägget postades i matställe, Miljö, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>