Parapluies Simon

Har du någon gång i ditt liv tänkt att du skulle vilja ha ett väldigt udda paraply? Då ska du bege dig till 56 Boulevard Saint-Michel i 6e Arr i Paris.
Karta Karta översikt

Här hittar ni nämligen den sötaste, rörigaste, underbaraste paraplybutik jag nånsin sett. Ska väl ärligt erkänna att jag inte sett så många men de jag sett har varit strama, sobra och rätt så tråkiga. Så är inte fallet med Parapluies Simon! Jag är en ganska tråkig paraplyägare, mitt fokus vid paraplyköp har varit; små och lätta att ha i handväskan. Men efter ett besök här kan jag mycket väl tänka mig att ompröva min urvalsmetod.
Parapluie Simon

Butiken har funnits här sedan 1897 och drivs fortfarande av samma familj som startade butiken, famille Simon.

De designar en stor del av sitt utbud själva och eftersom de anser att ett paraply är ett smycke som ska vårdas så kan man även lämna in paraply för service och reparation – ”Ett paraply ska glida upp med ett mjukt svung och ett litet knäpp av den mjuka sorten”.

Här pratar vi kvalitet in i minsta detalj och en mångfald som är enorm. Även om du nu anser att du har det antal paraplyer du behöver – ta dig ändå tiden att besöka butiken – den är helt underbar!

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Paris, shopping, Storstad och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>