Senonches

Bara 10 mil från Paris hittar man Frankrikes största sammanhängande skogsområde.
Senonches karta översikt Senonches karta
Det här är skogar helt annorlunda än de stora skogarna man ser i Sverige. Här dominerar björk och ek och många av träden är rejält stora.
IMG_3678 IMG_3681 IMG_3679
Det är helt klart ett område man ska uppleva utan motorfordon. Cykla, vandra, springa… vad som passar dig bäst. Det är förhållandevis platt och om man skippar D25 är det väldigt lite trafik.
IMG_3682 IMG_3684 IMG_3695 IMG_3696 IMG_3699
Byn/staden Senonches är en sömnig liten sötnos med en mängd grönytor av den välskötta sorten. Det är sällan man ser så här stora parkytor i Franska småstäder men Senonches har en av de mest välskötta vi sett. Trots det är den flitigt använd. Här spelas det boll, cyklas, folk har picknick, läser böcker, strosar… Det jag egentligen menar är – stanna här, strosa lite, njut.
IMG_3683 IMG_3685 IMG_3687

Med sina drygt 3000 bofasta är det här en lugn och skön plats att strosa i. På fredagar livas byn upp för då är det den obligatoriska marknaden. Lokala råvaror och lite småplock finns att köpa, mysigt.
IMG_3693 IMG_3694

 

Det finns förstås ett slott i byn, det byggdes i mitten av 1100talet av Hugh of Châteauneuf. Tyvärr höll det på att renoveras när vi besökte byn så det var stängt för besök men av bilderna vi såg kan det vara klart värt ett besök när det är färdigt.

Det finns ett par hotell i närheten men som i de flesta landsortsbyar är oftast camping eller B&B bättre alternativ om man vill bo fräscht för en hyfsad peng.

 

Det här inlägget postades i B&B, camping, cykel, Eure-et-Loir, historiskt, löpning, Miljö, vandring och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>