Terrasse St Jacques

Att kunna sitta på en uteservering i januari och njuta av god mat är för mig ren lyx. I Paris är det dock ganska vanligt, dels pga ett mildare klimat än i Sverige. Att de nästan alltid har någon form av ”tält” och gasolvärmare gör sitt till förstås. Det hör helt enkelt till att man ska sitta på uteservering här, oavsett årstid.

Restauranger i Paris är lite lotteri, det kan vara jättedyrt och man får mat av rätt så tråkig sort och det kan vara bra pris och supergott. Ett sätt att lösa det på är att skippa ställen som heter ”restaurant” och istället leta upp en ”bistro”. En bistro är ett enklare ställe med fokus på fransk mat (även om du ibland hittar tex pizza här också) och en prislapp som är klart lägre. Här är helt ok att bara ta en kopp kaffe, ett glas vin eller en fika likaväl som äta mat. På restauranger får du ofta mer avancerad mat och ofta mindre portioner.
På 86 Boulevard de Port-Royal hittar ni Terrasse St Jacques ett himla trevligt ställe.
FullSizeRender-1 kartor

Vi har testat både mat, vin och kaffet och de två förstnämnda får klart godkänt och kaffet, nja, ni hittar tips om bättre kaffe i området här i bloggen.
FullSizeRender-2 FullSizeRender-3Ett tips jag kan ge er här är att köra på husets vin (det är något som gäller hela Frankrike) för det vi fått har varit av väldigt god kvalitet. Frågar ni om tips kan jag i princip garantera att de tipsar om ett som ligger i övre prisklassen av deras vinlista.

Maten då… Den är vällagad, smakrik och med en liten twist.
47EA7B2A-58F5-488D-9359-5E555645CB93 A178CF32-F4E8-49EA-8452-7BEE7C7249B6

Eftersom fransmän nästan alltid äter förrätt är det sällan mycket grönsaker till huvudrätten men det är ju enkelt löst, be om en tallrik grönsaker :-)

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i matställe, Paris, Storstad och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>